Kuljettaminen

Koripallossa askelten ottaminen on sallittu ainoastaan pomputtaessa palloa samalla yhdellä kädellä. Pomputtaminen tapahtuu sormenpäillä paremman pallokontrollin ylläpitämiseksi, niin että ranne osuu palloon antaen sille hieman voimaa maata kohti lähtiessä.

Ohittaessa tai ollessa lähellä vastustajaa kuljettajan kannattaa pomputtaa palloa kädellä, joka on kauempana vastustajasta pallonriiston vaikeuttamiseksi. Tämän vuoksi on tärkeää, että pelaaja osaa pomputtaa palloa taitavasti molemmilla käsillään.

Hyvän pallonhallintataidot omaavat pelaajat pomputtavat palloa yleensä mahdollisimman lähellä maata puolustajan työn vaikuttamiseksi. Taitavat pelaajat pystyvät hallitsemaan palloa kuljetustilanteessa myös selkänsä takana, jalkojensa välissä tai vaihtamaan yllättäen suuntaa. Puolenvaihto on yleinen tapa harhauttaa puolustajia. Hyvä kuljettaja ei katso palloa kuljettaessaan sitä, mikä mahdollistaa pelin tapahtumien seuraamisen pallon seuraamisen sijaan.

Jos pelaaja kuljettaa palloa, ottaa sen haltuunsa jollakin tavalla, ja jatkaa tämän jälkeen pallon kuljettamista, on kyseessä virhe. Käytännössä siis pelaajan otettua kuljetuksen jälkeen pallon hallintaansa, hänen täytyy yrittää tehdä kori tai syöttää joukkuetoverilleen.