Heittäminen flower shops markham

Heittäminen on yksi ensimmäisenä opeteltavista asioista koripalloharrastusta aloittaessa. Tavoitteena on yksinkertaisesti heittää pallo korirenkaan läpi ja tehdä joukkueelleen pisteitä. Heittämistekniikat ja tavat vaihtelevat riippuen tilanteesta ja heittävän pelaajan mieltymyksistä.

Yleisimmin heitto tapahtuu jalkaterien ollessa suunnattuna koria kohden. Pelaaja antaa pallon levätä heittokäden sormenpäillä hieman pelaajan pään yläpuolella, toisen käden tukiessa palloa sivusta. Pallo heitetään suoristamalla heittokäsi suoraksi ja mahdollisesti myös hyppäämällä samanaikaisesti ilmaan. Heittokäsi jää heiton jälkeen hetkeksi suoraksi seuraamaan heittoa, ranne taipuneena. Pelaajat yrittävät usein saada palloon pienen takakierteen, kierteen tarkoituksena on heikentää mahdollista osumaa korirenkaaseen. Paras lentorata pallolle on useimpien mielestä täysi kaari. Heittäjä voi yrittää heittää pallon joko suoraan koriin tai kimmottaa sen takalevyn kautta sisään.

Kaksi yleisintä heittotapaa perustuvat äsken kuvattuun: set-heitto ja jump-heitto. Set-heitossa pelaaja ei hyppää ollenkaan heittäessää, ja pallo lähtee pelaajan käsistä molempien jalkojen ollessa maassa. Jump-heitossa puolestaan pelaaja hyppää, ja pallo irtoaa käsistä molempien jalkojen ollessa ilmassa. Jos pelaaja ei irota otettaan pallosta tehdessään jump-heittoa, tästä seuraa kuljetusrike.

Yleinen tekniikka on myös tehdä lay up-heitto, jossa pallo lepää pelaajan kämmenen päällä ja pelaaja heittää sen tästä koriin. Yleensä tällä tekniikalla tehdään koreja vain aivan korin vierestä, kimmottaen pallo takalevyn kautta koriin. Jos pelaaja donkkaa, hän tekee yleensä lay-up-heiton heittäen pallon vain alaspäin.

On myös mahdollista heittää palloa monella muulla eri tekniikalla, mutta mikään näistä ei ole tarkkuudeltaan edellämainittujen veroinen.  Sirkusheitoksi kutsutaankin heittoa, jossa pelaaja yrittää epätoivoisesti heittää palloa kohti koria esimerkiksi kaatuessaan tai ollessaan selkä päin koria.
https://flowercompany.ca/markham/